dijous, 7 de febrer del 2008

Triangle amorós de color rosa

Fem una mica d'història...


Durant l'època nazi, grans grups de persones eren enviats als camps de concentració per ser condemnats o assassinats. Hi eren enviats col·lectius religiosos, presoners de guerra, grups ètnics, opositors polítics, homosexuals i totes aquelles persones que poguessin ser un perill durant els anys de guerra.


Als homosexuals els identificaven amb un triangle invertit de color rosa. Aquells que a més eren jueus eren obligats a usar una estrella de David el triangle invertit de la qual era rosa.


Durant els anys setanta el triangle rosa va reaparèixer com a símbol de reivindicació dels drets dels homosexuals. En els darrers anys, però, ha estat substituit per la bandera de l'arc de santmartí, que ha resultat més popular.



En l'actualitat les relacions homosexuals en la majoria de països desenvolupats són acceptades i protegides per llei. No obstant això, pocs països encara les reconeixen de manera legal. En d'altres societats ni són acceptades ni són protegides i són castigades de vegades, fins i tot, amb la pena de mort.



Els noms dels territoris on el matrimoni entre persones del mateix sexe és totalment legal no són gaires. Per desgràcia puc escriure'n la llista i no quedar-me sense espai: l'estat de Massachusetts, i els països Bèlgica, Sud-àfrica, Països Baixos, Canadà i Espanya.


Tant de bo Espanya fos sempre així d'exemplar...



2 comentaris:

Viure el món ha dit...

Fa posar la pell de gallina el mapa aquest, llàstima que no es veu gaire.

Sí, tan de bo que Espanya fos exemplar per moltes altres coses... però vaja, més val això que res, de mica en mica... De fet, fa no res, amb el franquisme, ja veus com els tractaven, els homosexuals, com a delinqüents, o pitjor. Però vaja, que si hi hagués el PP... si fos per ells no seríem reconeguts ni com a persones (recordeu allò de les peres i les pomes?? Vaig flipar bastant; en aquesta vida m'he sentit moltes coses, però fruita encara no). Un dia vaig sentir per la tele que un home deia que si es poden casar dues persones del mateix sexe també s'haurien de poder casar els animals amb les persones... Es devia estimar molt la seva cabra.

Ai senyor, esperem que no torni el PP, però sobretot que els països que consideren il·legal l'homosexualitat canviin ben aviat (improbable, però per somiar...)

Petons!

-Alima-

Anònim ha dit...

Hola!! Ufff jo aquest mapa ja l'havia vist en alguna ocasió. No hi ha res com tenir història per recordar on no s'ha de tornar mai, MAI.
En fi, jo tb espero que no torni el PP. Pel nostre bé, pel bé de tots!!!