diumenge, 9 de març del 2008

Nit electoral. Minut a minut

Escric aquestes primeres ratlles quan falten catorze minuts perquè es tanquin els col·legis electorals.


Tanquem avui una legistaltura, capitanejada per José Luis Rodríguez Zapatero, que ha donat molt de si. Primer: la retirada de les tropes a l'Iraq. Noves polítiques socials: llei contra la violència de gènere, s'ha legalitzat el matrimoni entre persones del mateix sexe a Espanya, llei de Dependència, s'han modificat diversos estatuts d'autonomia (encara que els resultats no hagin estat tan satisfactoris com molts voldríem), també hi ha hagut una gran regularització dels immigrants, i s'ha incrementat el salari mínim, entre d'altres coses.


La meva nota per a aquests quatre anys: un 7,5. Un Notable. No està malament...


De fons sento la Mònica Terribas i el Xavi Coral que d'aquí uns minuts faran públics els primers sondejos a peu d'urna. Aquest any, però, els resultats oficials els sabrem força abans que qualsevol altra nit electoral, gràcies al nou sistema electrònic de dades.


Estic nerviós, ho reconec, perquè el que s'esculli avui dependrà del futur polític dels propers quatre anys. Si surt escollit Zapatero, tot seguirà igual (espero). Si hi surt Rajoy, les coses canviaran molt i em temo que no seran a millor...


Em quedo amb una frase que va dir el Zapatero al segon debat televisat: "Si sóc president milloraré les coses ben fetes i corregiré els errors".


...Quatre minuts per a les 8...


...Un minut...


Primeres dades provisionals: el Zapatero venç la primera batalla: guanya a totes les enquestes.


La nit electoral avança. Amb un 75,05% dels vots escrutats, podem dir que el guanyador de les eleccions ha estat el PSOE. Estic content. M'alegra que hagi guanyat el Zapatero (sense majoria absoluta) i m'alegra que el PP s'hagi fotut una trompada monumental. De debò, me n'alegro moltíssim.


Encara no han sortit els principals candidats per fer unes primeres valoracions sobre els resultats ja oficials.


S'espera veure un Zapatero feliç i orgullós de renovar la seva presidència.


S'espera veure un Rajoy feliç i orgullós per la gran participació dels ciutadans. El veurem fent la seva esperada dimissió?


Surt el Zapatero a la seu dels socialistes! Com no podia ser d'una altra manera, un somriure li omple tota la cara. A veure què diu... De moment fa callar els presents que l'aclamen... Però aquests no deixen de cridar. Ell continua rient. Els fa callar amb gestos i dient "gracias, gracias". José Blanco posa ordre.


I finalment el candidat socialista parla: recorda primer totes les víctimes del terrorisme durant aquesta legislatura.


"Gracias de corazón a los ciudadanos que han dado una victoria clara al partido socialista." "Hemos trabajado duro. Ha merecido la pena." Zapatero, t'he de dir que moltes felicitats. Buenas noches y buena suerte.


Primera dimissió de la nit: la de Gaspar Llamazares, candidat d'Izquierda Unida per Madrid.


Surt a la finestra del carrer Gènova Mariano Rajoy. M'ho sembla a mi o el seu riure és una mica forçat...? Els que l'esperen al carrer criden: "Zapatero, embustero". Senyores i senyors, heu de saber perdre... Surt al balcó popular també la dona de Rajoy.


El candidat popular agraeix a totes les persones que li han donat suport. "Hemos sacado más votos que nunca". Sí, senyor Rajoy, tot el que vulguis. Deixa'm dir-te que la niña et demana una coseta: la teva dimissió.


Aquí acabo aquest article. Espero que us hagi agradat. Una abraçada ben forta per a tots.


2 comentaris:

Viure el món ha dit...

SORT QUE NO HA SORTIT EL RAJOY!! IUJUUUUUUUUU!

-Alima-

Quatre pedres ha dit...

Jo també estic molt content!!