divendres, 25 de juliol del 2008

Aquests són guapos, eh?

Situació: dijous a la nit, després d'un dia esgotador al Water World de Lloret de Mar, dalt de la muntanya...



El dia anterior la meva tieta, el meu germà petit i jo havíem estat a Blanes per la Festa Major. Com cada any, quan són dos quarts d'onze de la nit i ja és fosc, a la vora de l'aigua i des de Sa Palomera, una gran roca que a vista d'ocell sembla ben bé una petjada de persona, se celebra el festival pirotècnic del poble.


És tot molt bonic. Fan sortir els focs des de la roca com si fos un volcà que acaba d'exclatar, i tiren també els petards que els fan xocar contra l'aigua i reboten, i és com si tiressin una pedra damunt d'un riu i comencés a fer saltirons.


El cas és que l'endemà dels focs vaig anar amb la meva tieta i el meu germà al Water World, que és un parc aquàtic gegant amb piscines relaxants i amb tobogans que no s'acaben mai i que et fan girar com una baldufa (o "galdufa", com diu la meva tieta amb bona fe).


El meu germà petit, que sempre ho vol veure tot, deia que volia tornar a Blanes a veure els focs que havien preparat per a aquella nit, però ni la meva tieta ni jo ens veiem amb forces d'agafar el cotxe una altra vegada i vinga a esperar asseguts a la platja i envoltats d'una gentada espectacular que comencessin els focs.


I és que no només era això, perquè tot just acabar-se l'espectacle pirotècnic, tothom agafava de seguida el seu cotxe per desfilar i es muntava una carabana d'una hora per poder sortir...


I que no, que no en teníem ganes.


Però la meva tieta va tenir una idea. Com que casa dels meus tiets és damunt d'una muntanya, podíem veure els focs si pujàvem una mica més amunt i sense haver d'agafar el cotxe ni estar lluny de casa.


D'acord que els petards es veien de molt lluny, però així el meu germà petit ja estava content i nosaltres també.


Quan vam pujar una mica la carretera (el meu germà tenia sort, que anava amb bici, però la meva tieta i jo amb la pujada vam patir...), ens vam posar vora un barranc i des d'allà ja es veia la platja i els focs.


Pel que vam veure, l'espectacle d'aquella nit va ser més bonic que el que havíem vist el dia anterior nosaltres des de la platja. El dia anterior també ens havia fastiguejat l'aire que venia cap a nosaltres i empenyia el fum també cap a la nostra banda, i aleshores els focs no semblaven tan espectaculars.


El cas és que amunt de la muntanya vam veure bé els focs. El més graciós de tot va ser que darrera nostre un veí havia sortit al balcó amb la seva família i cada cop que hi havia una palmera de foc o algun cohet que es convertia de sobte en una forma amb colors diversos, deia "Aquests són guapos, eh?"


I vinga a riure nosaltres tres, perquè no fallava: foc bonic, comentari de l'home: "Aquests són guapos, eh?" Quan ja s'havien acabat els focs, el meu germà, la meva tieta i jo, anàvem tirant de camí a casa dient "Aquests d'avui eren guapos, eh?", fotent-nos del simpàtic senyor que ens havia fet riure durant els petards...


Au revoir!


dimarts, 22 de juliol del 2008

Un cafè ristretto

Estimat diari:


Feia dies que no t'escrivia. Gairebé m'havia oblidat de tu. Dic gairebé perquè, en tot el temps que fa que ens coneixem, no hi ha hagut mai cap dia que no hagi deixat de pensar amb tu. M'has de perdonar perquè potser aquest temps que no t'he fet cas, m'has trobat a faltar i has necessitat que algú t'escoltés com jo he fet sempre i ara ningú no ho feia. M'has de perdonar perquè no estic bé i sóc jo ara qui necessita el teu suport. Que m'escoltis. Sé que pot semblar que vinc només quan necessito alguna cosa de tu, però no és cert. I vull que no m'ho tinguis en compte i que no em deixis de banda.


Des d'ahir em recorre un sentiment estrany pel cos. No sé ben bé qui sóc i com estic. Tinc por d'haver-me convertit en una persona que no sóc. Estimat diari, tu que em veus i que em coneixes, mira'm als ulls i sigues sincer: m'he convertit en l'acompanyant de la Isabel Preysler?


No riguis. Un rialla és la darrera cosa que vull escoltar sobre aquest tema. Sona ridícul, ho sé, però ahir vaig tenir aquesta sensació i no em va agradar. Vaig entrar amb el meu nòvio a la botiga Nespresso del Passeig de Gràcia i va ser a partir d'aquell moment que tot va canviar. Vaig travessar la porta de la botiga sense ser conscient que travessava, no només una porta de vidre que em separava del carrer amb l'interior de la botiga, sinó que deixava enrere una persona, una apariència i una mentalitat: les meves.


El meu nòvio va demanar unes càpsules de cafè que la seva mare li havia demanat perquè les hi comprés. Estimat diari, mai no havia sabut que un cafè, segons la suavitat o fortor del seu sabor, es podia dir d'una manera o altra. Ep! Amb noms molt difícils de pronunciar i amb un italià etimològic que ben bé no em deixava cap dubte sobre el seu significat, em vaig trobar amb cafès que duien noms com Ristretto (vaig deduir que era per anar bé al lavabo) o Arpeggio (que potser era un cafè que et feia tornar una harpia...) o Livanto (que... bé... aquest potser és un substitut de la Viagra...). Mentrestant, la senyora que ens atenia, que tindria potser els anys que sumen juntes la meva edat i la del meu nòvio, ens tractava d'un vostè melós que fins i tot em veia incomodar.


Quan el meu nòvio va demanar el compte, la senyora, tota ben vestida i maquillada, li va demanar "si li permetia donar-li sisplau els seus cognoms". Quan els hi va donar, la senyora, tota complaguda, va dir: "Ara em permet que li demani el seu nom, sisplau?" Em vaig quedar amb la boca oberta. Mai no havia vist algú que s'humiliava tant per demanar-li a algú altre el seu nom i cognoms. Era molt estrany. I la cosa no es va acabar aquí, estimat diari, perquè tot seguit li va demanar, gairebé amb por d'aixecar massa la veu, les dades del domicili i el telèfon. Tot per fer-li una targeta client que no servia per a res.


Estimat diari, veig que encara et rius de mi. Veig que no em vols creure quan dic que tinc por d'haver-me convertit en l'amant de la Isabel Preysler. Digue'm, diari, si no he deixat de ser jo mateix, per què ens van tractar d'aquella manera ahir a la Nespresso, com si fossim els reis d'Espanya o, si més no, la Preysler i el seu acompanyant? Necessito una resposta.


divendres, 18 de juliol del 2008

Com fer un tauler de tres en ratlla amb fang

És evident que per omplir entrades d'aquest blog, últimament em fixo molt més en tot el que m'envolta, per si hi ha alguna cosa que sigui interessant i us la pugui explicar... Bé, quan fins i tot la cosa no és interessant també m'agafa per explicar-vos-la...


L'altre dia, això que et vénen ganes de fer les necessitats, vaig entrar als lavabos del centre comercial La Maquinista. Realment el que diré en aquesta entrada no és pas una novetat i res d'especial, amb la qual cosa el nom del centre comercial no aporta gran informació, però jo, que sóc així, el dic igualment...


Resulta que tots els lavabos públics són iguals. Vagis on vagis sempre, en entrar-hi, la flaire orino-fecal de l'interior et dóna un cop de puny al nas de tal manera que te'l retorça i te'l fa desagnar de fàstic.


És conegut (i amb això tampoc no diré una gran nova) que els homes acostumen a ser més bruts que les dones i que tenen poca cura de les coses que no són seves (a alguns ja els costa de tenir-ne amb les seves personals!) (ep! que a mi no m'agrada generalitzar, però...), però pel que he sentit dir per part de les noies, amb els lavabos públics no hi ha manies: tots som uns porcs.


És molt habitual quan entres en un lavabo públic de veure trossos de paper de vàter tirats per terra o petjades brutes per tot arreu de possible aigua esquitxada a l'hora de rentar-se les mans o possibles líquids introhumans que no em vull ni imaginar com coi han anat a parar a terra...


Per part dels homes la cosa no s'acaba aquí. Els que em coneixen ja saben (i si no se n'enteraran ara) que si hi ha una cosa que no suporto (bé, n'hi ha moltes més que no suporto, però queda més prosaic dir-ho d'aquesta manera) és pixar en un d'aquells orinals que estan enganxats a la paret. Senzillament en fan mania i fàstic.


Que per què? Per dues raons:

1) Sóc molt pudorós i no m'agrada pixar al costat de ningú. No és que jo miri, però i si als altres els agafa per mirar el que tinc entre les cames?? No puc.


2) Sigui l'orinal que sigui, perfumat o no, amb la cadena automàtica que treu sense parar la cascadeta d'aigua que corre per tots els cantons, estigui a més o menys alçada del terra (hi ha alguns que estan molt alts i m'obliguen a arrepenjar-m'hi gairebé!)... Siguin com siguin, tots tenen sempre enganxats a la vora que sobresurt per posar-hi l'entrecruix pèls púbics enrrinxolats que em produeixen una grima espantosa que, suposo, és natural...


Per tot això, i per més coses, em fan fàstic els lavabos públics.


PD: Sempre he tingut un dubte sobre els lavabos públics, però mai m'he atrevit a dir-ho públicament per por que els altres es riguessin de mi. Però des d'aquí, des del meu blog, us exposaré aquest meu dubte existencial:


Si quan la gent acaba de fer les seves necessitats (sòlides o líquides) i tira de la cadena, teòricament el botó de la cadena (que de vegades no és un botó sinó una corda metàlica que penja d'una caixa de Roca) deu estar cobert d'una superfície de ronya considerable produïda bàsicament per les restes de fluid genital enganxat a la punta dels dits i que encara no estat enretirat ja que les mans no han passat per l'aigua i/o pel sabó... O no?


Per als que us heu perdut amb la frase interminable del darrer paràgraf i per als que l'heu seguida sense problemes, per a tots, una abraçada.

dimarts, 15 de juliol del 2008

Recepta de trufes

Abans que res: l'Amneris tenia raó! Vaig trencar la promesa de disfressar-me abans del Casal! M'ho vaig passar per alt! Com oblidar aquella nit de Casanova i elegància!


Ara ja puc continuar amb tranquil·litat...



Avui, mentre mirava el programa Va la nota, un nou espai musical semblant Al pie de la letra, on els concursants han d'encertar el títol de les cançons només amb unes quantes notes de la seva sintonia, m'ha vingut una sensació estranya de voler escoltar cançons antigues... Més antigues de com acostumen a ser les cançons que escolto, que ja és molt...


I per això hem intercanviat algunes paraules l'Umberto Tozzi i jo...




I també he parlat amb l'Eros Ramazzotti. I com sempre, escoltant la seva cançó, m'he estremit.



I m'he trobat també amb els Pecos. Potser últimament estic quedant més del que m'agradaria amb aquest grup... Començo a fer-me por!




I bé... una de les meves cançons preferides... i que feia tantíssim que no escoltava... i que és de la Vega, una extriunfita que va publicar un primer disc genial en tots els sentits. Aquí us deixo amb la cançó. India.




PD: Les vacances es comencen a notar en la poca qualitat de les entrades del blog...

dilluns, 14 de juliol del 2008

El país dels contes perduts

Estiu, bonic estiu, ja comences...
Ja comences a avorrir-me i a torrar-me la pell.
Ja tinc marques del sol als braços i a les cames.
Ja tinc ganes d'acabar aquesta sensació de no saber què fer.
No us passa que com menys fas menys vols fer?
No us passa com a mi que com més dorms més vols dormir?



En fi, ja torno a ser aquí, després de dues setmanes intenses de feina. Durant aquests quinze dies he fet de monitor d'un Casal d'Estiu. Els nens del meu grup eren de quart i cinquè de primària. M'han estressat una mica, tot sigui dit, però m'ho he passat molt bé i m'agradaria repetir aquesta experiència l'any vinent.


Un apunt: el darrer dia, tot i el cansament que ja portàvem tots al damunt, monitors i nens inclosos, i les ganes boges perquè s'acabés el Casal, a l'hora d'acomiadar-nos i desitjar-nos un bon estiu, un dels nens se'm va apropar i em va dir: Encara que cridis molt, et trobaré a faltar...


Només per això, el Casal ha valgut la pena.


M'ha tocat disfressar-me de follet, amb una perruca de rínxols verda, un barret amb un cascavell a un cantó, i un vestit també verd que era com un sac de patates que em deixava la part de sota sense tapar. La disfressa de follet me la vaig haver de posar tres vegades: una per a la benvinguda, la segona per fer una activitat de la Ventafocs i la darrera per acomiadar-me.


Recordo que l'últim cop que vaig sortir de follet, m'havia posat uns pantalons curts i les cames em quedaven descobertes. La gràcia és que el dia anterior havíem estat al Canal Olímpic i, desgraciadamanet, les cames se m'havien escaldat. Aleshores, quan vaig sortir disfressat de follet, els nens (aquells dimoniets dotats d'una sinceritat brutal) van cridar: Quines cames més roges que té aquest follet! La vida, fins i tot per a un follet de contes, és cruel...


També em va tocar disfressar-me una vegada de llop, superant així un trauma d'infància. La disfressa del llop era tota de pell peluda que m'ofegava per dins. Quan era petit, quan tenia uns nou anys, ma mare em va fer una disfressa d'ós. Aquell carnaval va ser més calorós i jo, sota una pell peluda d'ós, vaig suar com un pollastre. Aquell any vaig decidir que seria el darrer que em disfressava. I així va ser. Mai més no em vaig tornar a disfressar. Fins que aquest Casal d'Estiu va arribar...


Podria explicar moltíssimes anècdotes d'aquestes dues setmanes en companyia de cinquanta cinc nens de totes les edats (perquè no només em feia amb els del meu grup, sinó amb tots els del Casal), però no ho faré. Si més no, avui.


Bones vacances per als que ja les han començat. I bones vacances també per als que aviat les començaran.


Felicitat per a tots.

dimarts, 1 de juliol del 2008

Els 80

Com diu el meu germà, els anys 80 van fer molt de mal a la moda, a la música i a la salut de les persones.


Si hi ha una cosa que m'haureu de perdonar (com diria la Bea), queridos feonautas, és que m'agrada una cançó d'un grup d'aquella època estranyament anomenat Los Pecos. La cançó la vaig tornar a sentir després de molts anys a la tele l'altre dia en una entrevista que li feien a la Gemma Nierga i que recordaven la seva joventut.


El títol de la magnífica cançó és Acordes, i aquesta, segurament en vindran d'altres, te la dedico només a tu.


Ninu.